Marmertapijt: productspecificaties

Het Poxy marmertapijt is 24 uur na applicatie beloopbaar en na 48 uur belastbaar. De POXY marmervloeren dienen tot 6 dagen na applicatie vochtvrij te worden gehouden en mogen derhalve niet voor langere tijd afgedekt worden met niet-luchtdoorlatende materialen. De Poxy vloer moet kunnen blijven ademen en kan kortstondig eventueel afgedekt worden met golfkarton.

Poreuze en aardewerken bloempotten en vazen mogen nooit direct, maar tenminste 1 cm vrij van de vloer worden geplaatst om het plaatselijk wit uitslaan van de vloer door vervuiling en vochtopsluiting te voorkomen.

Tafels met een kolomvoet zijn minder geschikt voor plaatsing op een DnoPoxy marmervloer. DnoPoxy marmertapijt is een handmatig aangebracht product, die optisch vlak toont. Het marmertapijt volgt tevens de lijn van de ondervloer en kan derhalve niet 100% waterpas aangebracht worden (te vergelijken met een tegelvloer).

Poxy marmertapijt wordt standaard afgewerkt met een acrylaatverzegeling: zijdeglans. De marmervloer is daardoor gemakkelijk licht vochtig te reinigen en wordt ca. 40% sterker. Deze afwerking is waterdicht, echter niet vloeistofdicht. Het toepassen van een verzegeling geeft na verwerking op het vloeroppervlak kans op streepvorming, dit is inherent aan het product.

Een witte of zeer lichte kleur marmertapijt kan op termijn door de (geringe) verkleuring een gelige uitstraling krijgen. Alle producten kunnen aangetast worden door zuren, zo ook de DnoPoxy vloeren. Te denken valt aan: oplosmiddelen zoals aceton, thinner en terpentine. Ontlasting en urine van huisdieren geven geen problemen mits deze zo spoedig mogelijk worden verijderd.

Poxy marmertapijt is een natuurproduct, dat regelrecht uit Italië, met de grootste zorg geselecteerd, wordt aangeleverd in Nederland. Het kan echter voorkomen dat er in de kleur afwijkende steentjes voorkomen, dit is inherent aan het product.

Een Poxy marmervloer is geschikt voor bureaustoelgebruik mits de wielen geschikt zijn voor harde vloerbedekkingen d.w.z. van kunststof zijn.

Op al onze leveringen en werken zijn onze algemene leverings- en verkoopvoorwaarden van toepassing gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam.

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © Applicatietechniek van der Wal B.V. - 2018 - Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden | Privacyverklaring

Sitemap