POXY Installatietechnieken

Inslijpen
Bij de inslijpmethode komen de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande dekvloer te liggen. De methode is geschikt als bijverwarming maar ook als hoofdverwarming (mits bij oudere woningen de ondervloer geïsoleerd is). Deze methode wordt toegepast als er een afwerkvloer aanwezig is en er geen mogelijkheid is om in de hoogte werken.

Nadat het patroon op de vloer is getekend en in groepen is verdeeld, wordt er een strak sleuvenpatroon geslepen waarin de verwarmingsbuizen worden aangebracht. Het inslijpen van de sleuven gebeurt met een diamantzaagmachine gekoppeld aan een industriële stofzuiger stofvrij. Het opgezogen gruis wordt in handelbare zakken buiten gezet zodat dit met de ophaaldienst mee genomen kan worden.

Door het gebruik van hoogwaardige kwaliteit diamantzaagbladen is er een bijna 100% garantie dat de sleuven in de afwerkvloer geslepen kunnen worden. Deze afwerkvloer kan bestaan uit zandcement of anhydriet. Door beton is niet te slijpen, tevens is het niet mogelijk is om door tegels heen te slijpen. Deze dienen eerst te worden verwijderd en daarna zal de vloer weer geëgaliseerd moeten worden, zodat de vloer weer glad genoeg is om in te slijpen. Poxy vult de ontstane sleuven op met flexibele tegellijm om vervolgens de Poxy grindvloer, marmertapijt, industrielook- of gietvloer op toe te passen.

Krimpnetten
Hierbij worden over de hele vloer gegalvaniseerde krimpnetten aangebracht. Na het indelen van de groepen worden de vloerverwarmingsbuizen aan de krimpnetten vastgemaakt. Op het gemonteerde buizenpatroon wordt vervolgens een dekvloer aangebracht.

Het is mogelijk om de vloer eerst te isoleren door middel van isolatiefolie of isolatieplaten. Hierdoor ontstaat tevens een zwevende constructie waardoor de bovenvloer onafhankelijk van de ondervloer kan uitzetten en krimpen. Langs de wanden dient een randisolatie te worden aangebracht zodat de vloer de ruimte heeft om uit te zetten.

De krimpnetmethode kan worden toegepast als de afwerkvloer nog moet worden aangebracht of als er voldoende ruimte in de hoogte is (drempels, deuren!) op een bestaande afwerkvloer. Deze methode is geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming. Standaard wordt de hoofdverwarming *h.o.h. 10 cm verlegd, bij nieuwbouw of geïsoleerde woningen is het tevens mogelijk om de buizen h.o.h. 15 cm te leggen. Hierbij wordt voldaan aan de eisen van een standaard hoofdverwarming.

*h.o.h. = hart op hart.

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © Applicatietechniek van der Wal B.V. - 2018 - Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden | Privacyverklaring

Sitemap