Grindvloeren de voordelen

De mogelijkheden in kleuren, structuren en vormgeving maakt dat grindvloeren aan veel creatieve wensen voldoet. Buiten de esthetische kwaliteiten beschikken grindvloeren ook over veel praktische voordelen:

Naadloos
De grindvloer wordt naadloos door het hele huis aangebracht. De tijd van drempels en naden zoals bij tapijt is voorbij.

Eenvoudig onderhoud
Bij de open structuur grindvloer is stofzuigen de meest aangewezen reinigingsmethode; het verwijderen van vlekken is een kwestie van borstelen met warm water en reinigingsmiddel voor grindvloeren, opdeppen en de vloer is weer net zo vlekkeloos als daarvoor. Wij adviseren bij een open structuur grindvloer, afhankelijk van de gebruiksintensiteit en kleur, een à tweemaal per jaar de vloer met een schrobzuigmachine te behandelen. Een verzegelde grindvloer is nog eenvoudiger te reinigen: stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in optimale staat te houden.

Veilig
Grindvloeren zijn stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden een stuk kleiner is dan op gladde vloeren. Ook voor  huisdieren en rolstoelgebruikers is de grindvloer zeer geschikt.

Vloerverwarming / energiebesparend
De grindvloer houdt de warmte vast van de omgeving. De lucht tussen de poriën neemt  de omgevingswarmte op zodat de vloer behaaglijk en comfortabel aanvoelt. Vloerverwarming is daardoor niet noodzakelijk maar door de geringe laagdikte van ca. 8 mm van de grindvloeren zijn deze zeer geschikt voor toepassing op vloerverwarming, het warmteverlies is nihil en dat scheelt weer in de energierekening.

Geluiddempend
De grindvloeren hebben een contactgeluidsisolatiewaarde van + 4 dB. In vergelijking met andere harde vloeren zoals plavuizen -30 dB en hout -20 dB of linoleum + 2dB, hebben de grindvloeren door hun samenstelling een optimale geluiddemping. Ook in appartementen behoeft de grindvloer in combinatie met een zwevende ondervloer geen geluiddempende tussenlaag.

Allergie
Fijne stofdeeltjes dwarrelen niet rond maar worden in de poriën van de grindvloer vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt. De ideale vloer voor diegene die allergisch zijn voor stof.

Goed te repareren 
Mocht er een beschadiging optreden in de grindvloer door bijv. het laten vallen van een zwaar voorwerp dan is de grindvloer door u zelf goed te repareren d.m.v. een reparatiesetje en het standaard bij u achtergelaten restgrind van uw vloer.

Lange levensduur
Grindvloeren hebben een gemiddelde levensduur van 15 jaar, afhankelijk van de gebruiksintensiteit.

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © Applicatietechniek van der Wal B.V. - 2018 - Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden | Privacyverklaring

Sitemap