Grindvloeren: productspecificaties

De Poxy grindvloer is 24 uur na applicatie beloopbaar en na 48 uur belastbaar. 

De Poxy grindvloeren dienen tot 6 dagen na applicatie vochtvrij te worden gehouden en mogen derhalve niet voor langere tijd afgedekt worden met niet-luchtdoorlatende materialen. De Poxy vloer moet kunnen blijven ademen en kan kortstondig eventueel afgedekt worden met golfkarton.

Poreuze en aardewerken bloempotten en vazen mogen nooit direct, maar tenminste 1 cm vrij van de vloer worden geplaatst om het plaatselijk wit uitslaan van de vloer door vervuiling en vochtopsluiting te voorkomen. 

Tafels met een kolomvoet zijn minder geschikt voor plaatsing op een Poxy grindvloer. Een Poxy grindvloer is een handmatig aangebracht product, die optisch vlak toont. Echter de Poxy grindvloer volgt tevens de lijn van de ondervloer en kan derhalve niet 100% waterpas aangebracht worden (te vergelijken met een tegelvloer).

Voor een optimale onderhoudsvriendelijkheid adviseren wij een acrylaat verzegeling toe te passen op de Poxy grindvloeren: 

Acrylaatverzegeling: zijdeglans, structuur wordt voor +/- 75% gevuld; waardoor de grindvloer gemakkelijk licht vochtig te reinigen is en ca. 40% sterker wordt. Deze afwerking is waterdicht, echter niet 100% vloeistofdicht en geeft na verwerking op vloeroppervlak enige streepvorming, dit is inherent aan het product.

Een witte of zeer lichte kleur grindvloer kan op termijn door de (geringe) verkleuring een gelige uitstraling krijgen.

Alle producten kunnen aangetast worden door zuren, zo ook de Poxy vloer. Te denken valt aan: oplosmiddelen zoals aceton, thinner en terpentine. Ontlasting en urine van huisdieren geven geen problemen mits deze zo spoedig mogelijk worden verwijderd.

Kalkvorming op de grindvloer, in een vorm van een witte waas dan wel witte plekken, kan ontstaan door veelvuldig gebruik van grote hoeveelheden water op de vloer die niet voldoende worden opgezogen dan wel verwijderd. Vermijd het gebruik van grote hoeveelheden water en gebruik een waterstofzuiger om overtollig water te verwijderen.

Een Poxy grindvloer is geschikt voor bureaurolstoelgebruik mits de wielen geschikt zijn voor harde vloerbedekkingen d.w.z. van kunststof zijn.

De grindvloeren van DNOPOXY voldoen aan de regelgeving voor siergrindvloeren zoals omschreven in de CUR-aanbeveling, opgesteld door de CUR-Voorschriftencommissie 87. DNOPOXY is een van de medeopstellers van het CUR-

Aanbevelingsrapport, dat bij ons ter inzage ligt en die wij al jaren als richtlijn voor de toepassing van Poxy grindvloeren hanteren.

Op al onze leveringen en werken zijn onze algemene leverings- en verkoopvoorwaarden van toepassing gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam.

 

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © Applicatietechniek van der Wal B.V. - 2018 - Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden | Privacyverklaring

Sitemap