Gietvloeren en coatingvloeren: productspecificaties

Een Poxy vloercoating is een zeer dunne vloerafwerking van ca. 0,3 mm. dik, die geschikt is voor lichte industriële belasting en tot doel heeft het stoffen van de afwerkvloer tegen te gaan.

Een Poxy gietvloer is een vloeistofdichte vloerafwerking van ca. 2 mm. tot 4 mm dik, geschikt voor normale industriële belasting en meer decoratieve afwerking van vlakke ondervloeren.

De Poxy giet- en coatingvloeren zijn 24 uur na applicatie beloopbaar en na 48 uur belastbaar.

De Poxy giet- en coatingvloeren dienen tot 6 dagen na applicatie vochtvrij te worden gehouden en mogen derhalve niet voor langere tijd afgedekt worden met niet-luchtdoorlatende materialen. De Poxy vloer moet kunnen blijven ademen en kan kortstondig eventueel afgedekt worden met golfkarton.

De Poxy gietvloer is geschikt voor bureaurolstoel gebruik mits de wielen geschikt zijn voor harde vloerbedekkingen d.w.z. van kunststof zijn.

Wij maken u erop attent dat het uiteindelijke (vlakke) eindresultaat van de Poxy giet- en/of coatingvloer afhankelijk is van de vlakheid / het egaal zijn van de ondervloer. Oneffenheden in de ondervloer worden door de hoogglans giet- en/of coatingvloer geaccentueerd.

Een epoxygebonden giet- dan wel coatingvloer is krasgevoelig. Echter na enige tijd ingebruikname zullen deze krassen (op lichte en midden kleuren) minder zichtbaar worden. Door de giet- en/of coatingvloer te matteren vermindert zowel de krasgevoeligheid als de zichtbaarheid van ontsieringen. Op donkere kleuren zullen diepe krassen echter zichtbaar blijven. Het is wenselijk meubilair met een metalen en /of ijzeren onderstel te voorzien van vilten of rubberen beschermdoppen.

De gietvloeren op basis van polyurethaan zijn slijtvaster, dus krasbestendiger, en sterker. De hardelasticiteit van de Pu-gietvloeren is scheuroverbruggend, kleine haarscheurtjes zullen niet ontstaan.

De epoxygebonden gietvloeren zijn gevoeliger voor verkleuringen, met name de lichte Ral-kleuren; de polyurethaangebonden gietvloeren zijn UV-bestendig.

Door de samenstelling van de PU-gietvloeren heeft dit systeem een contactgeluidisolatie van ca. 4 dB, de gietvloeren op basis van epoxy liggen lager.

Bij toepassing van een duocolor gietvloer c.q. betonlook geldt dat in verband met de gemengde pigmentsamenstelling de gietvloer een unieke uitstraling krijgt en dus afwijkt van eventueel getoonde stalen.

Het verdient de voorkeur eventuele muurplinten na applicatie van de gietvloer aan te brengen.

Op al onze leveringen en werken zijn onze algemene leverings- en verkoopvoorwaarden van toepassing, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam.

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © Applicatietechniek van der Wal B.V. - 2018 - Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden | Privacyverklaring

Sitemap