Troffelvloeren

Toepassing
Troffelvloeren van POXY zijn bijzonder geschikt voor toepassing in ruimten waar de vloer zwaar mechanisch wordt belast. Poxy troffelvloeren zijn veelvuldig aangebracht in productiebedrijven van zware industrie, zoals de chemisch-, voedselverwerkende- en grafische industrie, grootkeukens, scholen etc.

Productomschrijving
Poxy troffelvloeren zijn hoogwaardige slijt- en stootvaste, chemicaliën- en oplosmiddelbestendige vloerafwerkingen op basis van tweecomponenten epoxyhars.

De troffelvloeren bevatten naast het epoxyhars 85 à 90 % vulstof, de zogenoemde hooggevulde vloeren. De volumieke massa van Poxy troffelvloeren varieert van 1700 tot 2100 kg/m3.

Een Poxy troffelvloer is zelfs bestand tegen thermische schokken. Door de hoge vulgraad en een dicht oppervlak zijn Poxy troffelvloeren in hoge mate bestand tegen chemische stoffen. De oppervlaktestructuur van de Poxy troffelvloer kan volledig op de eisen van de opdrachtgever worden afgestemd. Met instrooimateriaal kunnen wij de oppervlaktestructuur glad, stroef of zeer stroef afwerken.

Poxy troffelvloeren zijn +/- 6 mm dik. Ze verdragen een belasting van 60-95 Newton/mm2. Bij de samenstelling van de Poxy troffelvloer wordt gekeken voor welke toepassing deze geschikt moet zijn. Bij kaasverwerking komen melkzuren te pas die de vloer kunnen aantasten. POXY heeft een melkzuurresistente vloer ontwikkeld die optimale bescherming biedt. Voor bedrijven die met andere risicovolle stoffen werken zoals vetten, zuren en zoetstoffen heeft POXY een vloer ontwikkeld met specifieke samenstellingen die volledige resistentie waarborgen. De levensduur van een troffelvloer bedraagt gemiddeld 10 jaar.

Troffelvloeren worden, evenals de andere Poxy bedrijfsvloeren, met de hand (troffel) aangebracht. Het voordeel van troffelvloeren is de mogelijkheid om een vloeiende overgang van horizontaal naar verticaal werk te maken. Sanitaire plinten en goten kunnen worden meegenomen zodat er een naadloze, waterdichte en hechte wand/vloerverbinding ontstaat.

Ondervloer 
Poxy troffelvloeren worden toegepast op een ondervloer die volkomen droog, vormvast, stof en vetvrij is en minimaal 28 dagen oud De troffelvloeren zijn tevens toepasbaar op minder vlakke en/of minder sterke ondervloeren.

Verwerking 
Voor een optimale hechting met de ondervloer brengen wij een primerlaag aan die een droogtijd heeft van ca. 24 uur. Na intensieve menging van de componenten, die noodzakelijk is om een homogene massa te krijgen, wordt de Poxy troffelvloer handmatig met de troffel aangebracht om een goede verdichting te verkrijgen. De troffelvloer heeft een droogtijd van ca. 24 uur. Vervolgens brengen wij een epoxyhars verzegeling aan. Na een week is de vloer volledig uitgehard.

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © Applicatietechniek van der Wal B.V. - 2018 - Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden | Privacyverklaring

Sitemap