Grindvloeren

Grindvloeren van POXY zijn gladde lichtporeuze vloerbedekkingen, samengesteld met hoogwaardige, oplosmiddelvrije epoxyharsen en diverse korrelmaterialen, namelijk riviergrind- of kwartskorrels. Riviergrindkorrels zijn door de natuur afgeronde, niet gebroken korrels; kwarts, een bergkristal is harder en ronder van structuur. Door deze samenstelling ontstaat er een vloer met unieke eigenschappen: slijt- en slipvast, warmte-isolerend, geluiddempend, naadloos en buitengewoon representatief.

Geluiddempend en stroef
Poxy grind wordt tot een naadloze grindvloer door het hele pand gelegd in zowel intensief als minder intensief belopen ruimtes. De hoge slijt- en slipvastheid van de Poxy grindvloer is in vergelijking met andere vloerbedekking optimaal te noemen. Zeker minder mobiele mensen die baat hebben bij 'stapzekere' vloerbedekking biedt de Poxy grindvloer vanwege de stroefheid een grote mate aan veiligheid.Een ander pré is de lage geluidsproductie van de Poxy grindvloer bij het belopen of berijden.

Onderhoud
De vloerreiniging en onderhoud zijn eenvoudiger dan te doen gebruikelijk bij projecttapijt en gladde vloeren. Het dagelijks onderhoud is minimaal. De Poxy grindvloer bevat een open structuur met als voordeel dat stof onzichtbaar in de poriën wordt vastgehouden. Het stof dwarrelt dus niet vrijelijk rond en is daardoor heel eenvoudig te verwijderen. De meest effectieve droge reinigingsmethode is simpelweg stofzuigen. Voor een grotere schoonmaakbeurt is een speciale schrobzuigmachine ontwikkeld, die hooguit één à twee maal per jaar hoeft te worden gebruikt. 

Voor zeer intensief belopen ruimte bestaat de mogelijkheid de structuur van de vloer geheel of gedeeltelijk te vullen, dit verhoogt de belastbaarheid en vereenvoudigt nog meer het onderhoud, zonder afbreuk te doen aan de esthetische waarde van de vloer

Decoratief 
Naast de functionele eigenschappen van een Poxy grindvloer geeft een rijk palet aan kleuren en patronen een hoge toegevoegde waarde. Het basismateriaal grind wordt ingekleurd op basis van epoxyhars in vele honderden standaard maar ook speciaal gewenste kleuren en in vele decoratieve patronen uitgevoerd. Het bijzondere van een Poxy grindvloer is dat deze volkomen naadloos is, tenzij men kiest voor afscheidingen door het gebruik van verschillende kleuren, niveauwisselingen en patronen. Daar waar de vormgeving dat eist kan functioneel gebruik worden gemaakt van variatiemogelijkheden. Zo kan een rondgebogen receptiebalie onderstreept worden door een gelijklopend inlegpatroon van de vloer daaromheen. Tevens kan een logo van een bedrijf of bewegwijzering op iedere gewenste plaats in een ruimte worden aangebracht. 

Uitvoering 
Een nuchtere en eerlijke advisering is voor POXY is een vanzelfsprekend feit. Bij applicatie besteden de applicateurs de nodige aandacht aan het effectief prepareren van de ondergrond, dat noodzakelijk is om een kwalitief hoogstaande vloer te krijgen. Het aanbrengen van een grindvloer gaat snel, zodat ruimtes niet al te lang buiten gebruik behoeven te blijven.

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © Applicatietechniek van der Wal B.V. - 2018 - Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden | Privacyverklaring

Sitemap