Gietvloeren

Gietvloeren van POXY zijn zeer geschikt voor toepassing in ruimten waar de mechanische- en chemische belasting normaal is. Een ideale vloerafwerking voor o.a. expositieruimten, garages, studio's, wasserijen, werkplaatsen en fabriekshallen. 

Productomschrijving
Poxy gietvloeren zijn technisch zeer hoogwaardige bedrijfsvloeren die voldoen aan de hoogste eisen, ook op het gebied van het mileu. Poxy gietvloeren, zijn uiterst slijtvaste, chemicaliën en oplosmiddelbestendige naadloze en strakke vloerafwerkingen op basis van tweecomponenten epoxyhars.

De Poxy gietvloeren bevatten naast het epoxyhars maximaal 70 à 80 % vulstof. De vulstoffen, o.a. kwartszand, siliciumcarbide, graniet, bepalen voor een belangrijk deel de eigenschappen van deze kunststofgebonden vloerafwerking. Door een uitgebalanceerde samenstelling hebben Poxy gietvloeren een hoge druk- en buigsterkte. Bovendien bieden deze vloeren een optimale bescherming tegen oliën, benzine, vetten, zuren en zouten van normale concentratie.

De toplaag van de Poxy gietvloeren kan worden ingestrooid met bijv. mica, RVS hagel, glasparels of ander materiaal om de vloer stroever en/of meer decoratief te maken. De gebruikelijke dikte van een Poxy gietvloer is 2 tot 3 mm. Voor specifieke gebruikerseisen, bijv. een grotere belasting, kan een Poxy gietvloer worden aangebracht tot zelfs 5 mm dikte, die een druksterkte heeft tot zelfs 65 N/mm2. Door het grotere volume van de Poxy gietvloer is deze veel slijtvaster dan de Poxy coatingvloer.

Een Poxy gietvloer is leverbaar in diverse standaard kleuren. Bovendien zijn RAL-kleuren op aanvraag leverbaar. De levensduur van een Poxy gietvloer bedraagt bij normale belasting gemiddeld 5 tot 10 jaar.

Ondervloer
Voor het aanbrengen van een gietvloer gelden dezelfde voorwaarden als bij de coatingvloer. De betonnen ondervloer dient vlak, vormvast, schoon, vochtvrij en minimaal 28 dagen oud te zijn. Voor een optimale hechting met de ondervloer brengen wij een impregneerlaag aan. De volgende dag vindt het voorbereiden van het gietmengsel plaats. De componenten worden afgemeten, samengevoegd en intensief gemengd. Vervolgens wordt het als gietbaar mengsel met behulp van wissers op de ondervloer aangebracht. Na droging kan er een matteringslaag op de Poxy gietvloer worden toegepast.

De Poxy gietvloer heeft een droogtijd van +/- 24 uur per aangebrachte laag en is 24 uur na de laatste behandeling beloopbaar. Een week na de aanleg is de Poxy gietvloer volledig uitgehard en chemicaliënbestendig. Het voordeel van Poxy gietvloeren is de zelfnivellerende werking zodat aan de vlakheidseisen volledig wordt voldaan.

Voor resistente, duurzame, slijtvaste gietvloeren moet u bij POXY zijn!

Applicatietechniek van der Wal B.V.

Copyright © Applicatietechniek van der Wal B.V. - 2018 - Alle rechten voorbehouden | Voorwaarden | Privacyverklaring

Sitemap